Status Rent a Car

Greek English German Russian
Αρχική Όροι Ενοικίασης
Όροι Ενοικίασης

1. Ηλικία - Ο ενοικιαστής και κάθε συνεταιρικός οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 23 ετών, για όλες τις κατηγορίες.

2. Αποδεκτές Πιστωτικές Κάρτες  - Η Status δέχεται τις πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard . Δεν δέχεται American Express και Diners Card .

3. Ενοικίαση τοις Μετρητοίς / Καταθέσεις – Χρεωστικές ή κάρτες μετρητών, καθώς και επιταγές δεν γίνονται αποδεκτές ως μέσα πίστωσης στην αρχή της ενοικίασης. Απαιτείται κύρια πιστωτική κάρτα για όλες τις κατηγορίες.

4. Αδεια Οδηγού - Οι οδηγοί θα πρέπει να διαθέτουν μια άδεια σε ισχύ, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Μια Διεθνής Αδεια Οδήγησης απαιτείται από την Ελληνική Νομοθεσία για όλους τους ενοικιαστές που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ή σε περίπτωση που η Άδεια Οδήγησης δεν είναι στα αγγλικά. Η Διεθνής Αδεια Οδήγησης ισχύει σε πάνω από 150 χώρες και έχει πληροφορίες για τον οδηγό, καθώς και μια φωτογραφία του.

5. Επιπλέον Οδηγοί - Η κατώτερη ηλικία και οι προϋποθέσεις της άδειας οδήγησης του ενοικιαστή, ισχύουν και για τον επιπλέον οδηγό. Δεν υπάρχει χρέωση για έναν επιπλέον οδηγό. Για κάθε επιπρόσθετο όμως οδηγό υπάρχει χρέωση € 2.90 καθημερινά. Όλοι οι επιπλέον οδηγοί καλύπτονται από την ασφάλεια.

6. Τροχαίες Παραβάσεις και Διοικητικές Κυρώσεις - Κλήσεις και συνημμένες διοικητικές κυρώσεις που απορρέουν από παράβαση του Ελληνικού Κώδικα Κυκλοφορίας, κατά την περίοδο της ενοικίασης, βαρύνουν αποκλειστικά τον ενοικιαστή. Εάν αυτές οι διοικητικές κυρώσεις δεν αποκαλυφθούν στην Status με την ολοκλήρωση της περιόδου μίσθωσης (συμβόλαιο) η παράβαση θα χρεωθεί στον ενοικιαστή και η Ελληνική Κυβέρνηση θα ζητήσει τα στοιχεία του ενοικιαστή. Η κύρωση θα σταλεί ταχυδρομικά.

7. Χρέωση Καυσίμων - Ενα ντεπόζιτο γεμάτο με βενζίνη δίνεται με κάθε ενοικίαση. Το γραφείο μας δεν χρεώνει για υπηρεσία συμπληρώματος καυσίμων, όμως η κατανάλωση της βενζίνης καλύπτεται από τον ενοικιαστή. Σας προτείνουμε κατά την επιστροφή του, το αυτοκινήτου να έχει γεμάτο ντεπόζιτο για τη πιο ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας επιστροφής. Για τη δική σας διευκόλυνση, θα βρείτε βενζινάδικο 1 χλμ από το χώρο στάθμευσης των αναχωρήσεων.

8. Φόροι - Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 23%. Η Status δεν χρεώνει φόρο αεροδρομίου 13% για ενοικιάσεις που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

9. Παράδοση και Παραλαβή - Χωρίς χρέωση στα κεντρικά γραφεία της Status στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, σε όλα τα ξενοδοχεία σε παραλιακές περιοχές κοντά στα κεντρικά γραφεία μας και στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία." Για παράδοση και παραλαβή από τις 20:30 έως τις 09:00, τις Κυριακές και σε συγκεκριμένες περιοχές, δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση.

10. Ενοικίαση χωρίς Παράδοση – Η Status δεν παρέχει ενοικιάσεις χωρίς παράδοση.
Όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να επιστρέφονται στον αρχικό τόπο παραλαβής της Status Rent a Car.

11. Επιβίβαση σε πλοίο με προορισμό τα Ελληνικά νησιά - Απαιτείται προηγούμενη έγγραφη εξουσιοδότηση απο την Status Rent a car. Μπορείτε να ζητήσετε την εξουσιοδότηση όταν κάνετε την κράτησή σας για να την παραλάβετε με την παράδοση του αυτοκινήτου.

12. Μεταφορά εκτός των συνόρων της Ελλάδας - Η Status δεν παρέχει ενοικιάσεις χωρίς παράδοση σε άλλες Ευρωπαικές χωρές. Απαγορεύεται η μεταφορά των αυτοκινήτων της Status εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

13. Παιδικά Καθίσματα – Παρέχονται κατόπιν συνεννόησης. Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι: για παιδιά από 9 μηνών έως 4 ετών (9-18 κιλά) και για παιδιά 4-11 ετών (15-36 κιλά). Χρεώνονται ημερησίως.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 

Ασφάλεια

Για τη δική σας ενημέρωση, σας παραθέτουμε μερικές επεξηγήσεις των ασφαλειών που παρέχουμε με την ενοικίαση του αυτοκινήτου.

  • Υποχρεωτική Ασφάλεια Τρίτων ( TPL )
  • Ασφάλεια Πυρκαγιάς (FPC)
  • Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (CDW)
  • Ασφάλεια Κλοπής (TPC)
  • Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος (PAI)

Ζώνες Ασφαλείας !

Προτείνουμε και συμβουλεύουμε όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου να φοράνε ζώνες ασφαλείας. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε παιδικά καθίσματα και να συγκρατούνται με ζώνες ασφαλείας. Παρόλη την τεχνολογική πρόοδο στην ασφάλεια των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα με τη χρήση των αερόσακων, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η χρήση των ζωνών ασφαλείας. Η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί αυστηρούς ελέγχους για τη χρήση ζωνών ασφαλείας.

Προσέχετε τα Όρια Ταχύτητας:

Το όριο ταχύτητας στην Ελλάδα είναι 50 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και στις κατοικημένες περιοχές, 80 χιλιόμετρα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 100-120 σε αυτοκινητόδρομους. Πάντα πρέπει να τηρείτε τις ταχύτητες που αναγράφονται στις πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου στον οποίο οδηγείτε.

Επιλέξτε το σωστό όχημα...

Οταν επιλέγετε την κατηγορία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, καλό είναι να εξετάσετε τις φωτογραφίες και την περιγραφή τους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες σας, την άνεση και την ασφάλειά σας. Βεβαιωθείτε πως θα νοικιάσετε αυτό που θα έχει αρκετό χώρο για τις αποσκευές σας.